Hapukoore-virsikukook

Mahlast hapukoorekooki virsikutega saab valmistada aastaringselt. Kook valmib kiiresti ja maitseb kogu perele.




KOOSTISAINED

Koogipõhi:
100 g võid
2 dl nisujahu + 0,5 dl kaerajahu (jahu koguse võib asendada 2,5 dl nisujahuga)
0.75 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl kaerajahu

Täidis:
1 suur purk kompotivirsikuid
2 dl hapukoort
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna




VALMISTUSJUHEND

1. Sega jahu küpsetuspulbriga.

2. Vahusta suhkruga toasooja võiga. Lisa muna ja varem segatud jahusegu.

3. Määri 24-sentimeetrine koogivorm võiga ning pane tainas vormi põhja ja servadele.

4. Nõruta sõelal virsikud. Lõika virsikupoolikud viiludeks.

5. Pane virsikuviilud taina põhjale.

6. Vahusta muna suhkruga, lisa vanillisuhkur ja hapukoor. Vala segu tainale laotatud virsikute peale.

7. Küpseta kooki umbes 25 minutit 200 kraadises ahjus.




Telli pilt pildipangast failina või väljatrükitult. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


 Patarei vangla


 Kiviõli tuhamäed


 Türisalu raketibaas

Vaata kõiki pilte »   


Seotud postitused